2014. május 7., szerda

SAKK - ORSZÁGOS DÖNTŐK

Marosvásárhely adott otthont 2014. április 25 és május 4 között a román sakkbajnokság országos egyéni döntőinek. A női verseny főbírója dr. Fleisz János nemzetközi sakk versenybíró volt Nagyváradról.

A napokban ért véget Marosvásárhelyen Románia  férfi és a női egyéni országos sakkbajnokságának döntője, amelyen a férfiak versenyében  96-an ültek asztalhoz, akik svájci rendszerben 11 fordulós versenyen küzdöttek meg a bajnoki címért. 

Végül nagyon szoros küzdelemben 8 pontot gyűjtve az első helyen Vlad-Victor Barnaure (Szatmárnémeti Vointa) nemzetközi mester végzett életében első alkalommal.  Őt, a végig az élmezőnyben tanyázó Mircea Parligras (Temesvári AEM Luxten) nemzetközi nagymester) követte azonos pontszámmal, harmadik pedig ugyancsak 8 ponttal, Teodor Anton (Temesvári AEM Luxten) nemzetközi mester lett.  Jól szerepelt a Nagyváradról elkerült és jelenleg a Temesvári CS Studentesc Medicina csapatát erősítő fiatal Ovidiu - Alexandru Stanciu mester, aki 7,5 ponttal az előkelő 12. helyen végzett és díjat is kapott.  A nagyváradi Samu Sorin mesterjelölt (Clubul de Sah-Tenis Speranta) ezúttal 5,5 ponttal a 45 lett.

A nők versenyében 32-en küzdöttek meg 9 fordulón keresztül az országos bajnoki címért. A győzelmet immár 10. alkalommal Corina Isablela Peptan (Bukaresti CSM) nemzetközi mester szerezte meg 7,5 ponttal. Őt Mihaela Sandu nemzetközi nagymester  a temesvári CS Studentesc Medicina versenyzője követte 7 ponttal, a harmadik pedig  Elena Luminita Cosma  (Bukaresti ACS De Sah Apa Nova) ugyancsak 7 ponttal . A női verseny főbírója a nagyváradi dr. Fleisz János, nemzetközi játékvezető volt, aki a férfi verseny  legnagyobb összecsapásait is felügyelte. A nők mezőnyében nem volt Nagyváradhoz kötődő versenyző. A bajnoki kupákat, érmeket, valamint a pénzdíjakat a Román Sakkszövetség elnöke, a főszervező Elisabeta Polihroniade nagymester,  a szponzorok, a szervezők és a főbírók adták át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése